Prezentare Proiect CSSM

Prezentarea Proiectului

 

Motto-ul/tema proiectului este:  O calificare pentru o cariera in domeniul sanatatii!

Obiectivul general al proiectului este de a asigura accesul la calificare in ocupatia de Infirmiera a 1764 angajati din domeniul sanatatii.

Proiectul urmareste sa califice angajati cu studii cel mult postliceale din diferite unitati medicale din regiunile Sud Est, Bucuresti Ilfov, Sud Vest Oltenia si Centru, personal care lucreaza pe posturi de infirmiera sau pe posturi similare (ingrijire, etc.) fara a avea o calificare completa in aceasta ocupatie (o parte necalificati si o parte cu calificari inferioare).

Pentru acest grup tinta, calificarea va asigura, pe de-o parte, posibilitatea incadrarii pe o treapta superioara in sistemul de salarizare, si pe de alta parte, exercitarea mai corecta a atributiilor aferente postului de Infirmiera.

Totodata, certifiarea permite o mobilitate mai ridicata pe piata muncii, in special, in contextul in care din ce in ce mai multe unitati medicale din mediul privat si din strainatate cauta personal calificat in acest domeniu.

Avand in vedere faptul ca persoaneledin grupul tinta sunt personae cu studii scazute, care nu pot accesa programe de calificare, pe de-o parte din cauza veniturilor mici, pe de alta parte din cauza lipsei fondurilor alocate unitatilor medicale, impactul proiectului este unul major. In acest context, capacitatea de ocupare a acestor persoane va creste in mod semnificativ pe piata muncii, contribuind la atingerea obiectului general al axei prioritare2: “Educatie si formare 2020”.